Eén van de belangrijkste redenen waarom mensen er tegenwoordig vaak voor kiezen om, bijvoorbeeld bij het renoveren van hun gevel gebruik te maken van crepi is omdat ze op die manier ook direct de mogelijkheid hebben om deze langs de buitenkant te isoleren. Crepi met isolatie is niet alleen eenvoudig aan te brengen, daarnaast gaat er binnen in huis ook helemaal geen ruimte verloren. Ben jij eveneens geïnteresseerd in het realiseren van crepi met isolatie bij de gevel van jouw woning, maar wil je hier graag in eerste instantie meer over te weten komen en een zicht krijgen op de prijzen die hiervoor in rekening worden gebracht? Lees dan snel verder en kom op deze pagina alles te weten over crepi met isolatie!

Waarom kiezen voor crepi met isolatie?

Vandaag de dag wordt er bijzonder veel aandacht geschonken aan het zo grondig mogelijk isoleren van een woning. Dat is ooit wel anders geweest. Wanneer je tegenwoordig over een niet of slecht geïsoleerde woning beschikt is de kans bijzonder groot dat je daar verandering in zal willen brengen. Dat is niet alleen een vereiste om een mooie besparing op de energiefactuur te kunnen realiseren, daarnaast kan het goed isoleren van je woning er eveneens voor zorgen dat het binnenklimaat van je huis een stuk aangenamer wordt. Dit zijn alvast meer dan voldoende goede redenen om er voor te kiezen om de isolatiewaarde van jouw woning te verbeteren.

 

Crepi met isolatie is omwille van verschillende redenen bijzonder populair. In eerste instantie wordt er vaak gebruik gemaakt van crepi met isolatie omdat ze licht is in gewicht en daardoor zeer snel en relatief eenvoudig kan worden aangebracht. Daarnaast gebeurt het isoleren van de gevel op deze manier vanaf de buitenkant waardoor er binnen in de woning geen ruimte verloren gaat. Op deze manier kan je de maximale, bewoonbare oppervlakte behouden terwijl je toch gewoon bent verzekerd van een uitstekende isolatiewaarde.

 

Een extra voordeel welke is verbonden aan het gebruik van crepi met isolatie is terug te vinden in het feit dat je op deze manier meteen ook een beschermlaag aanbrengt voor de onderliggende constructie. Deze beschermlaag werkt efficiënt tegen niet alleen vocht, maar ook vriesweer. In het bijzonder wanneer je beschikt over een oudere woning (tot de jaren 1970) kan er vaak worden vastgesteld dat crepi met isolatie de meeste voordelen met zich meebrengt. Dit niet in het minst omdat voegen dan niet meer kunnen opvriezen en ook doorslaand vocht op de binnenmuren tot het verleden behoort.

Hoeveel kost crepi met isolatie?

Er voor kiezen om je gevel te renoveren met behulp van crepi en isolatie zorgt er zoals je reeds hebt kunnen lezen voor dat je kan rekenen op tal van verschillende, interessante voordelen. Hoe staat het nu echter met de kostprijs welke is verbonden aan het plaatsen van crepi met isolatie? Dit wordt meteen duidelijk door middel van de onderstaande prijstabel.

 

Type karwei Gemiddelde kostprijs
Gevel renoveren met crepi en isolatie Tussen 100 & 150 euro per vierkante meter

 

Het prijsverschil welke van toepassing is bij crepi met isolatie is vooral te wijten aan het verschil tussen de diverse mogelijkheden op vlak van isolatie. Vooraleer over te gaan tot het daadwerkelijk bestellen van je crepi met isolatie is het daarom absoluut de moeite waard om rekening te houden met de verschillende opties die op de markt zijn terug te vinden.

 

In het merendeel van de gevallen wordt er voor gekozen om gebruik te maken van isolatieplaten in combinatie met een kunstharspleister. Dit zorgt er niet alleen voor dat je gevel (bij renovatie) eenvoudig kan worden geïsoleerd, daarnaast zal je ook nog eens kunnen vaststellen dat er een zeer mooie afwerking kan worden gerealiseerd. Wil je graag te weten komen van welk verschil er nu precies sprake is bij het isoleren en afzetten van je gevel met een kunsthars- of een minerale pleister? Dat kan met de onderstaande prijstabel!

 

Soort crepi & isolatie Gemiddelde kostprijs
Kunstharspleister + isolatie Tussen 100 & 115 euro per vierkante meter
Minerale pleister + isolatie Tussen 85 & 110 euro per vierkante meter

Zijn er ook nadelen verbonden aan crepi met isolatie?

Dat er behoorlijk wat mooie voordelen zijn verbonden aan het toepassen van crepi met isolatie aan de gevel van je woning mag ondertussen wel duidelijk zijn. Hoe staat het echter met de nadelen? In principe moet het gezegd dat er geen concrete nadelen zijn verbonden aan het toepassen van crepi met isolatie aan de gevel van je huis. Je moet er alleen wel rekening mee houden dat een witte crepi gevel na verloop van tijd wat grauwer kan worden. Het (doeltreffend) reinigen van een dergelijke gevel is helaas niet altijd mogelijk. Heb je daar geen probleem mee en wil je vooral op een efficiënte en ruimtebesparende manier de gevel van je woning kunnen isoleren? Dan biedt gebruikmaken van crepi met isolatie daar absoluut een interessante oplossing voor.

 

 

Kaleien kalkpleister

Gebruikmaken van een kaleien kalkpleister is tegenwoordig erg populair. Dit heeft voor een groot deel te maken met het feit dat het door gebruik te maken van een dergelijke kalkpleister op een efficiënte manier mogelijk wordt om je gevel een compleet nieuwe uitstraling te geven zonder dat er aan het karakteristieke uitzicht moet worden geraakt. Bovendien is het ook nog eens zo dat een kaleien kalkpleister gebruiken er voor zorgt dat de onderliggende structuur kan worden beschermd tegen allerhande weersinvloeden. Ben jij er ook wel in geïnteresseerd om gebruik te maken van een kaleien kalkpleister voor de gevel van jouw woning, maar wil je graag nog wat meer informatie hierover ontvangen? Dat is mogelijk op deze pagina!

Wat is een kaleien kalkpleister precies?

Op het eerste zicht lijkt een kaleien kalkpleister voor veel mensen iets behoorlijk nieuw te zijn, maar dat is het eigenlijk absoluut niet. Sterker nog, in de praktijk kan er worden vastgesteld dat kaleien een oude schildertechniek is waarbij er gebruik wordt gemaakt van een dunne kalkpleister die met behulp van een blokkwast op de muur wordt aangebracht. Het aanbrengen van een kaleien kalkpleister is in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht ook niet uitsluitend een oplossing voor de gevel. Ze kan dan ook binnen in de woning zonder probleem worden toegepast. Het feit dat een kaleien kalkpleister niet alleen kan zorgen voor een mooie afwerking, maar tegelijkertijd ook de onderliggende muur kan beschermen zorgt er voor dat veel mensen deze twee-in-één oplossing best weten te waarderen.

Waarom gebruikmaken van een kaleien kalkpleister?

Gebruikmaken van een kaleien kalkpleister is interessant omwille van verschillende redenen. In eerste instantie kan het aanbrengen van een dergelijke kalkpleister er bijvoorbeeld voor zorgen dat beschadigingen aan het zicht worden onttrokken. Omwille van deze reden wordt er tegenwoordig zeer vaak gebruik gemaakt van een kaleien kalkpleister bij het renoveren van een gevel. Bovendien is het door middel van een kaleien kalkpleister zowel mogelijk om een klassieke als een moderne touch te geven aan je woning. Kiezen voor het aanbrengen van een kaleien kalkpleister brengt niet uitsluitend esthetische voordelen met zich mee. Het is namelijk bovendien ook zo dat een dergelijke pleister een beschermlaag op de muur weet aan te brengen waardoor deze op efficiënte wijze kan worden beschermd tegen bijvoorbeeld de invloeden die afkomstig zijn uit het weer. Op deze manier sla je door het aanbrengen van een kaleien kalkpleister dan ook eigenlijk altijd twee vliegen in één klap.

Hoeveel kost een kaleien kalkpleister?

Wanneer ook jij wel te vinden bent voor de verschillende voordelen die verbonden zijn aan het gebruik van een kaleien kalkpleister zal je uiteraard ook graag even willen kijken in de richting van de kostprijs die je kan verwachten. Wat dat betreft maken we een onderscheid tussen twee mogelijkheden, namelijk:

 

  • Het zelf aanbrengen van de kaleien kalkpleister;
  • Er voor kiezen om het aanbrengen van de kaleien kalkpleister uit te besteden;

 

Wanneer je er voor kiest om zelf de kaleien kalkpleister aan te brengen op de gevel van je woning kan dat er voor zorgen dat je in eerste instantie kan rekenen op een interessante besparing op de kostprijs van jouw karwei. Echter dient er in deze situatie niet alleen rekening te worden gehouden met de aankoopprijs van een zak kaleien, wat bovendien ook te denken van het overige materiaal dat je moet kopen en / of huren? Denk op dit vlak maar eens aan borstels, een stelling, etc. Ook hier zijn uiteraard de nodige kosten aan verbonden.

 

Voor doe-het-zelvers die zelf een kaleien kalkpleister aan willen brengen aan hun gevel is het bovendien ook aan te raden om rekening te houden met de intensiteit van dit karwei. Vergis je namelijk niet, het kaleien van een gevel kan fysiek behoorlijk slopend zijn en bovendien vereist het de nodige hoeveelheid tijd. Daarnaast is het ook altijd mooi meegenomen wanneer er reeds een bepaalde ervaring met kaleien voor handen is. Dit niet in het minst omdat het kaleisel op een correcte temperatuur moet worden opgewarmd en bovendien ook uiterst precies moet worden aangebracht.

 

Of je er nu voor zal kiezen om het aanbrengen van de kaleien kalkpleister zelf te doen of je dit gaat uitbesteden, in allebei de gevallen zal je natuurlijk graag een duidelijk zicht willen hebben op de kosten die voor het karwei in kwestie in rekening gebracht kunnen worden. Deze kosten worden meteen duidelijk door het raadplegen van de hieronder aangegeven prijstabel.

 

Type karwei Gemiddelde kostprijs
Zelf kaleien kalkpleister aanbrengen Tussen 7 & 9 euro per vierkante meter
Kaleien kalkpleister aanbrengen uitbesteden Tussen 30 & 40 euro per vierkante meter

 

Ben je uiteindelijk toch van plan om de kaleien kalkpleister aan te laten brengen door een gespecialiseerde vakman? In dat geval is het altijd de moeite waard om offertes aan te vragen bij verschillende vakmannen uit jouw buurt. Enkel en alleen op deze manier zal je uiteindelijk namelijk kunnen rekenen op de meest interessante kostprijs voor jouw karwei.