Veel mensen kiezen ervoor hun gevel te laten bekleden met crepi. Crepi is een soort sierpleister op basis van cement waarmee je je buitenmuren een volledig nieuwe afwerking kunt geven. En aangezien de gevel toch direct invloed heeft op de eerste indruk die iemand zich vormt van een huis, kan het resultaat de uitstraling van een woning volledig veranderen. Crepi is te koop bij alle grote bouwzaken en wat je hier gemiddeld voor betaalt, lees je beneden.

Kosten crepi bouwmarkt

Het is mogelijk crepi te kopen in de bouwmarkt, maar als je geld wilt besparen kun je deze ook tweedehands vinden. Vaak hebben mensen een aantal potten overschot van een klus die dan voor een leuke prijs worden aangeboden. Hieronder vind je een tabel met de gemiddelde prijzen voor enkel crepi, inclusief btw. Je kunt rekenen op een verbruik van 2,5 liter crepi op 1 vierkante meter.

 

Uitgave crepi Prijs per eenheid
Crepi in bouwmarkt €80 per 15 liter
Crepi tweedehands €30 per 25 liter

 

Zelf doen of uitbesteden?

Veel mensen kiezen er echter voor om het crepi professioneel aan te laten brengen. Dit is namelijk een specialistische klus met ernstige gevolgen van dien. En gaat er naderhand iets mis, dan heb je geen garantieregeling waar je op terug kunt vallen. Er zijn verscheidene redenen waarom je deze klus het beste uit kunt besteden aan een vakman.

  • Zwaar werk: het bekleden van een gehele gevel in crepi is zwaar werk en moet niet worden onderschat. Daar komt bij dat je geen tijd hebt voor een pauze tussendoor, omdat het geheel gelijktijdig moet drogen. Daarnaast moet het crepi met enige snelheid worden aangebracht, voor een zo kwalitatief mogelijk resultaat.
  • Specialistisch: het is moeilijk om een strak resultaat te krijgen als je geen ervaring hebt in het aanbrengen van pleister. En een strak resultaat is essentieel voor de uiteindelijke uitstraling van de woning. Ook het aanbrengen van een bepaalde structuur of een specifiek patroon is erg lastig zelf te doen.
  • De beste isolatiewaarde: wil je crepi aanbrengen over isolatiemateriaal, dan is het nog moeilijker om de klus zelf uit te voeren. Isolatieplaten dienen correct te worden aangebracht, omdat deze anders koudebruggen kunnen gaan vertonen. Deze koudebruggen verlagen de isolatiewaarde, wat natuurlijk zeker niet de bedoeling is.
  • Kwaliteit en duurzaamheid: wil je zo lang mogelijk van je gevelbekleding kunnen genieten, dan is het essentieel dat het crepi vakkundig wordt aangebracht. Is dit niet het geval, dan kan er water onder komen en dit kan voor grote problemen zorgen met vocht in de muren. Bevriest dit water in de winter dan zal het crepi afbladderen. Ook is het belangrijk dat het crepi beweging in de muren kan opvangen.

Mensen die ervoor kiezen de klus zelf uit te voeren hebben vaak al voldoende doe-het-zelf ervaring om dit met zekerheid te kunnen doen. Heb je dit niet, dan wordt toch vaak aangeraden om de klus over te laten aan een specialist.

Kosten crepi laten aanbrengen

De prijs die je betaalt voor een specialist loopt aardig uiteen. Zo betaal je minder als je het crepi machinaal laat aanbrengen, bijvoorbeeld. Ook het soort crepi, het al dan niet toevoegen van isolatiemateriaal en het aantal vierkante meters hebben invloed op de eindprijs. Het overzicht beneden geeft je een idee van de prijzen waarmee je te maken kunt krijgen. Voor een gevel van 90 vierkante meter kun je rekenen op een prijs van €8000 – €10000 in totaal. Alle bedragen zijn inclusief btw.

 

Kostenpost crepi plaatsen Prijs per eenheid
Minerale sierpleister handmatig €75 – €100 per m2
Siliconen sierpleister handmatig €85 – €110 per m2
Pleister machinaal laten aanbrengen Vanaf €40 per m2
Pleister inclusief isolatie €25 per m2 extra
Gevelplint €40 – €80 per meter

 

Vergelijk offertes

Wil je graag weten hoeveel je precies zou moeten betalen voor een betrouwbare specialist? Dan kun je via onze vergelijkingstool een aantal offertes ontvangen van bedrijven uit jouw omgeving. Deze offertes zijn gratis en vrijblijvend en specifiek voor jouw situatie. Zo kun je snel de juiste vakman vinden voor het uitvoeren van je crepi werkzaamheden.