Crepi is een populaire gevelbekleding en hier zijn goede redenen voor. Het past op de meeste woningstijlen, het is relatief goedkoop om aan te laten brengen, het is te krijgen in een verscheidenheid aan kleuren en uitvoeringen en het resultaat is strak en naadloos. Een nadeel is wel dat het lastig te verwijderen is wanneer het vervangen moet worden of je aan verandering toe bent. Het verwijderen van crepi wordt ook wel afkappen genoemd.

Wat is crepi?

Crepi is een pleister die voornamelijk wordt toegepast op gevels, maar ook op de binnenmuren kan worden aangebracht. Het basisingrediënt is cement en het vormt een waterafstotende en beschermende laag tegen je muur. Je kunt crepi in allerlei kleuren krijgen en het is geschikt voor de meeste woningstijlen. Er zijn twee verschillende soorten crepi, namelijk minerale crepi en siliconen crepi. Minerale crepi is volledig natuurlijk en bestaat uit cement, zand en kalk en siliconen crepi bevat ook kunsthars. Hierdoor is het flexibeler en beter bestand tegen scheuren. Minerale crepi, daarentegen, laat de muren eronder beter ademen, wat erg handig kan zijn in oudere woningen waar vochtproblemen regelmatig voorkomen.

Het afkappen van het crepi

Wil je de huidige crepi laag laten vervangen of wil je deze verwijderen, dan zal het moeten worden afgekapt. Dit kan lastig zijn, omdat crepi zich aan de ondermuur hecht. Hierdoor is het erg duurzaam, maar tegelijkertijd dus ook hardnekkig. Toch is het belangrijk dat dit goed gebeurt, zodat de nieuwe bekleding goed kan worden aangebracht. Ook als je isolatiemateriaal wilt plaatsen moet alle oude crepi nauwkeurig worden verwijderd. Er zijn voldoende specialisten die je kunnen adviseren en deze klus vakkundig kunnen oppakken.

Vergelijk offertes

Is jouw crepi oud, ongewenst of beschadigd en is het tijd om deze te laten verwijderen? Dan kun je hier exact opvragen wat dit voor jou zou kosten. Vul duidelijk je gegevens in en je zal een aantal offertes ontvangen specifiek voor jouw situatie. Deze kun je vervolgens met elkaar vergelijken en zo tot de beste deal vinden voor jouw klus.