Crepi is een soort van pleister, gebaseerd op cement en uitermate geschikt voor het bekleden van je gevel. Of je woning nu modern, klassiek of traditioneel is, voor elke woning is wel een passend type crepi te vinden. Deze pleister kun je krijgen in een groot aantal kleuren en met toevoeging van korrels van verscheidene groottes, zodat je precies de uitvoering kunt kiezen die je zelf mooi vindt. Ook in de omgeving van Aalst zijn er voldoende specialisten die deze klus voor jou kunnen klaren. Dus, is jouw gevel aan een facelift toe? Overweeg dan deze te beschermen en transformeren met een stijlvolle crepi.

Zelf je gevel pleisteren of een specialist inhuren?

Als je zelf geen ervaren doe-het-zelver bent dan wordt vaak aangeraden om het crepi door een specialist te laten aanbrengen. Rondom Aalst kun je ongetwijfeld een geschikte vakman vinden. Er zijn verscheidene redenen waarom dit beter is.

  • Esthetisch: het is lastig om zelf het strakke en egale effect te creëren waar een vakman jaren ervaring voor op heeft moeten doen om te perfectioneren. Om maar niet te spreken over het aanbrengen van bepaalde patronen of reliëfs. Het best ogende resultaat krijg je eigenlijk bijna altijd als je hier een bedrijf voor inhuurt.
  • Kwalitatief: natuurlijk wil je ook dat de kwaliteit van je nieuwe gevelbekleding goed is. Het is niet de bedoeling dat deze snel gaat afbladeren, scheuren of af gaat vallen. Wordt het crepi niet goed aangebracht, dan kan het bijvoorbeeld gebeuren dat hier water achter komt. Dit kan vochtproblemen in je muren veroorzaken, maar bevriest dit vocht dan zet het uit en zal je crepi beschadigen.
  • Duurzaam: kies je voor een vakman, dan zal deze het crepi zo aanbrengen dat je er zo lang mogelijk gebruik van kunt maken. Deze weet welke crepi te gebruiken voor jouw type woning, welke voorbehandeling jouw muren moeten krijgen en hoe dik het crepi moet worden aangebracht.
  • Specialistisch: het aanbrengen van pleister op de gevel is een specialistische klus, vooral als je ook kiest om hier isolatiemateriaal onder aan te laten brengen. Dit isolatiemateriaal moet exact worden geplaatst zodat er geen koudebruggen ontstaan en je de best mogelijke isolatiewaarde ontvangt. Het crepi moet de kans krijgen evenredig te drogen, dus het moet snel maar secuur worden aangebracht. Dit zijn vaardigheden die je moet leren.
  • Zwaar: ook moet je niet onderschatten hoe zwaar het is om een hele gevel te bekleden met crepi. Dit zijn vaak grote oppervlakten en je maakt telkens dezelfde beweging. Je arm zal gauw moe worden als je dit niet regelmatig doet. En aangezien het crepi snel moet worden aangebracht en er geen tijd is voor een pauze, zal je de gehele muur moeten afmaken voordat je kunt stoppen.
  • Geen garantieregeling: probeer je het crepi zelf aan te brengen en krijg je hier later problemen mee, dan moet je zelf de reparaties financieren. Elke goede specialist zal je een garantieregeling geven over het afgeleverde werk.

 

De kosten van een specialist

Ben jij dus geen ervaren klusser, dan kun je het beste naar een ervaren specialist zoeken die voor jou het crepi vakkundig en kwalitatief kan aanbrengen. Alle kosten waarmee je te maken kunt krijgen worden weergegeven in onderstaand overzicht, inclusief btw.

 

Kostenpost crepi plaatsen Prijs per eenheid
Minerale sierpleister handmatig €75 – €100 per m2
Siliconen sierpleister handmatig €85 – €110 per m2
Pleister machinaal laten aanbrengen Vanaf €40 per m2
Pleister inclusief isolatie €25 per m2 extra
Gevelplint €40 – €80 per meter

 

Hoe vind je de beste vakman?

Uiteraard zijn er altijd vakmannen die kwalitatief beter werk leveren dan anderen. De prijzen per bedrijf kunnen dan ook aardig uiteenlopen. Als jij een garantie wilt van kwaliteit, dan is het belangrijk verschillende vakmannen in de omgeving van Aalst met elkaar te vergelijken. Dit doe je door offertes op te vragen. Zorg ervoor dat je duidelijk aangeeft wat je wilt, zodat de offertes ook echt de realiteit reflecteren. Deze offertes vergelijk je vervolgens op punten die voor jou van belang zijn. Wij geven je hier alvast een paar voorbeelden.

  • Vakmanschap: het is moeilijk aan een offerte af te lezen of een bedrijf vakmanschap kan leveren. Maar je kunt wel op zoek gaan naar certificeringen en keurmerken die de specialist heeft ontvangen. Om deze te krijgen moet het bedrijf aan een aantal strenge eisen voldoen. Erkende bedrijven zijn vaak duurder, maar deze zijn lid van een vakvereniging waar je als consument ook je voordeel mee kunt doen.
  • Service: goede klantenservice vandaag de dag is soms wat ver te zoeken. We leven in een snel tijdperk, maar het kan voor jou belangrijk zijn dat je correct wordt behandeld, goed wordt geholpen, duidelijk wordt ingelicht en netjes te woord wordt gestaan. Lees daarom de ervaringen van voorgaande klanten door en de reacties van het bedrijf op goede en slechte recensies. Deze kunnen je veel vertellen over de houding en werkethiek van het bedrijf.
  • Nazorg: een vakman die overtuigd is van de kwaliteit van zijn werk en materiaal zal geen moeite hebben je een goede garantieregeling aan te bieden. Deze ligt vaak tussen de 10 en 20 jaar.
  • Prijs: de prijs is eigenlijk alleen relevant in vergelijking met wat je ervoor terugkrijgt. Controleer allereerst of de offertes compleet zijn en of uitgaven zoals voorrijkosten en machine- en steigerhuur wel zijn meegerekend. De beste kandidaat is de vakman die jou het correcte pakket aanbiedt voor de laagste prijs.

 

Vergelijk offertes

Wij kunnen je helpen bij het vinden van deze vakman. Ook in de omgeving Aalst staan we in contact met een aantal betrouwbare bedrijven. Via onze vergelijkingstool kun je snel een aantal offertes opvragen en deze toevoegen aan je vergelijking. Zo weet je zeker dat je de beste deal vindt voor jouw specifieke klus.