Gevels zijn het visitekaartje van een woning en zien deze er verouderd of onverzorgd uit, dan is de eerste indruk die iemand heeft vaak direct negatief. Dit wekt het idee op dat de rest van het huis zich ook in slechte staat verkeert, terwijl dit meestal niet het geval is. Veel mensen vinden het daarom belangrijk dat de gevel er mooi en verzorgd uitziet. Daarnaast is het natuurlijk ook voor de gezondheid van de woning van belang dat de gevel goed is onderhouden. Deze beschermt de woning van alle invloeden van buitenaf en heeft daarbij ook een draagfunctie. Het is dus om verscheidene redenen belangrijk dat je gevel er goed bij staat en één van de opties die je hebt om deze netjes mee af te werken is crepi.

Wat is crepi?

Crepi is een pleister op basis van cement waarmee je de gehele gevel kunt bedekken. Het resultaat is dus een strakke, egale en naadloze gevel. Omdat crepi in verscheidene uitvoeringen te krijgen is, past het eigenlijk op elk type woning. Een strakke witte afwerking bijvoorbeeld is ideaal voor moderne woningen terwijl landelijke huizen meer baat hebben bij een warme zandkleur. Zoals snel zal blijken heeft crepi een groot aantal voordelen en ook in de omgeving Antwerpen zijn er voldoende bedrijven beschikbaar die dit vakkundig voor je aan kunnen brengen.

De voor- en nadelen van crepi

Aan het gebruik van crepi zitten een aantal voor- en nadelen verbonden. Ben jij op zoek naar een nieuwe bekleding van je gevel en overweeg je crepi, dan kun je deze het beste eerst even goed tegen elkaar afzetten.

 

  • Crepi past op elk type woning
  • Het is te krijgen in een groot aantal kleuren
  • Je kunt aan crepi ook een korrel toevoegen
  • Het is relatief goedkoop en transformeert je woning compleet
  • Crepi beschermt je woning tientallen jaren
  • Het is ideaal om te gebruiken in combinatie met isolatiemateriaal

 

  • Enkel een gevelrenovatie is goedkoper dan het laten aanbrengen van crepi
  • Crepi is moeilijk schoon te maken en dit moet eigenlijk professioneel gebeuren
  • Minerale crepi kan water opzuigen
  • Crepi wordt gauw vies door afsijpelend regenwater en spatten
  • Crepi kun je het beste laten aanbrengen door een vakman

 

Kun je crepi zelf aanbrengen?

Je kunt overwegen het crepi zelf te plaatsen, maar dit wordt toch vaak afgeraden. Het is namelijk een vrij specialistische klus en het is moeilijk om een mooi resultaat te realiseren als je dit zelf doet. Bekijk daarom de volgende aandachtspunten eerst, voordat je zelf een troffel in handen neemt.

  • Crepi aanbrengen is specialistisch: voor een zo sterk mogelijk resultaat moet het crepi in één keer en vrij snel worden aangebracht op de muren. Dat betekent dat het evenredig kan drogen. Het is lastig om dit te doen als je hier geen jaren ervaring in hebt.
  • Crepi aanbrengen is vakkundig: ook al lukt het je het crepi tijdig aan te brengen, het is de vraag of je net zo’n mooi resultaat kunt krijgen als een specialist. Het is namelijk ook belangrijk dat het crepi egaal en strak wordt aangebracht en dat er geen oneffenheden in het oppervlak te zien zijn.
  • Crepi aanbrengen is zwaar: het aanbrengen van het crepi gaat goed, je doet het vlot en het resultaat ziet er strak uit. Toch hebben gevels vaak erg grote oppervlakten en om deze met crepi te bekleden ben je gemakkelijk een paar uur bezig. Dit kan erg zwaar worden, vooral omdat je veel dezelfde beweging maakt met je arm. Een pauze is onmogelijk dus je moet de klus afmaken. Wordt dit op den duur te zwaar voor je, dan kan dit invloed hebben op de kwaliteit van je werk.
  • Een bedrijf geeft je garantie: ga je met een vakman in zee, dan zal je garantie krijgen over het afgeleverde werk. Doe je de werkzaamheden zelf, dan is er geen garantie en zal je eventuele gebreken dus of zelf moeten rectificeren of zal je hier alsnog een vakman voor moeten inschakelen.
  • Mogelijke problemen worden vermeden: specialisten zijn zich maar al te bewust van de mogelijke problemen die kunnen optreden als je crepi niet goed aanbrengt. Minerale crepi, bijvoorbeeld, heeft baat bij een gevelplint zodat deze het grondwater niet op kan zuigen. Ook kan er bij slecht aangebrachte crepi water achter de pleisterlaag komen, wat schade kan aanrichten. En als de muren waarop het crepi aangebracht is scheuren of bewegen, dan moet het crepi dit wel kunnen weerstaan. Een specialist is precies op de hoogte van deze aandachtspunten en zal hier rekening mee houden tijdens zijn werk.

 

Vergelijk offertes

Rondom Antwerpen zijn voldoende betrouwbare en kwalitatieve bedrijven beschikbaar die deze klus voor je kunnen klaren. Als je graag wilt weten wat dit financieel voor jou betekent, kun je de gegevens van je klus invullen in onze vergelijkingstool. Je zal dan snel een aantal offertes toegestuurd krijgen van specialisten uit jouw omgeving.