De gevel van een woning heeft zowel een decoratieve als een functionele rol. Ziet de gevel er netjes en verzorgd uit, dan knapt het imago van de gehele woning daarvan op. Maar de gevel is er ook om jou en de andere inwonenden te beschermen tegen de invloeden van buitenaf en heeft een erg belangrijke draagfunctie. Voor de uitstraling van de woning zowel als voor de gezondheid ervan is het dus belangrijk dat de gevel goed wordt onderhouden. Eens in de zoveel tijd is deze toe aan een renovatie en kun je dat moment aangrijpen een complete facelift uit te voeren en eventueel isolatiemateriaal aan te brengen. Crepi is dan een uitstekend type gevelbekleding om voor te kiezen.

Wat is crepi?

Crepi is een sierpleister dat tegen de buitenmuren (of tegen de isolatieplaten op de buitenmuren) wordt aangebracht en dat ter plekke hard wordt. Hierdoor vormt het een waterwerende laag tussen de muren en de buitenwereld. Crepi kan gebruikt worden om problemen met doorslaand vocht op te lossen, maar het is ook een erg mooie manier om je gevel af te werken en te transformeren. Je kunt crepi krijgen in nagenoeg alle kleuren en beige is een zeer populaire keuze. Vooral bij oudere, landelijke en klassieke woningen sluit deze kleur goed aan, maar ook moderne woningen kunnen hiervan profiteren. Naast de kleur kun je ook besluiten een korrel toe te laten voegen, waardoor het resultaat een mooie structuur oplevert.

Beige crepi

In principe kun je je huis met crepi dus hullen in elke kleur die je wilt, maar beige is naast esthetisch aantrekkelijk ook een erg praktische keuze. Zo zal vuil niet zo snel zichtbaar zijn als op crepi met lichtere kleuren en zal de muur niet tot hoge temperaturen verwarmen zoals met donkere kleuren wel het geval is. Beige is om die laatste reden dan ook een erg goede keuze als je ook isolatieplaten aan wilt laten brengen. Beige heeft een wat ouderwets imago, en daarom is het erg toepasselijk bij oudere en karakteristieke woningen. Vraag jouw specialist ook naar hun assortiment beige crepi’s, omdat deze natuurlijke en rustieke kleur de uitstraling van jouw woning aanzienlijk kan verbeteren.

De voor- en nadelen van crepi

Je hebt natuurlijk ook de optie om je bestaande gevel simpelweg te renoveren of om deze een nieuwe lik beige verf te geven in plaats van geld te investeren in het aanbrengen van crepi. Dit is goedkoper en frist je woning ook volledig op. Het is dus belangrijk dat je weet waar je aan begint als je kiest voor crepi en hier vind je de voor- en nadelen in een duidelijk overzicht.

 

 • Crepi kan in elke kleur worden aangebracht en is kleurvast
 • Crepi is water werend en vuil afstotend
 • Voor een resultaat met structuur kan een korrel worden toegevoegd
 • Crepi beschermt je woning voor tientallen jaren
 • Crepi is goed te combineren met isolatie van de buitenmuren
 • Crepi is geschikt voor de meeste woningtypen

 

 • Minerale crepi kan water opzuigen uit de grond
 • Crepi is alleen professioneel te reinigen
 • Een donkere kleur crepi kan vervagen in de zon
 • Het is lastig om crepi zelf aan te brengen
 • Crepi is soms moeilijk te verwijderen

 

De kosten

Ben je geïnteresseerd in het renoveren van jouw gevel met een beige crepi? Dan wil je vast ook weten hoeveel je hiervoor zou moeten betalen. De prijs is afhankelijk van punten als het wel of niet aanbrengen van isolatieplaten, het type crepi, de methode die wordt gebruikt en het aantal vierkante meters. Daarnaast zal een ervaren specialist meer betalen dan een beginnend stukadoor. Uit het onderstaande overzicht kun je de financiële informatie halen die je nodig hebt. Hier zitten de btw, arbeidskosten en materialen al bij in. De beste manier om te achterhalen wat je precies zou moeten betalen is door een stukadoor te benaderen voor een offerte.

 

Kostenpost crepi plaatsen Prijs per eenheid Prijs gevel van 90 m2
Minerale sierpleister handmatig €75 – €100 per m2 €6750 – €9000
Siliconen sierpleister handmatig €85 – €110 per m2 €7650 – €9900
Pleister machinaal laten aanbrengen Vanaf €40 per m2 Vanaf €3600
Pleister inclusief isolatie €25 per m2 extra €2250 extra
Gevelplint €40 – €80 per meter €1600 – €3200 (40 meter)

 

Vergelijk offertes

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je te veel gaat betalen voor jouw klus en daarom is het altijd goed om verschillende stukadoors en hun diensten met elkaar te vergelijken. Hiervoor kun je gebruik maken van offertes die je ontvangt als je onze vergelijkingstool invult. Deze offertes vergelijk je met elkaar zodat je zeker bent dat je de beste deal ontvangt voor jouw specifieke klus.