Steeds meer mensen kiezen er bij het afwerken en / of renoveren van hun gevel voor om gebruik te maken van crepi. Dit heeft voor een groot deel te maken met de vele, interessante voordelen die er aan deze vorm van gevelafwerking zijn verbonden. Crepi staat er namelijk niet alleen om bekend te zorgen voor de nodige esthetische voordelen, wat bovendien ook te denken van de praktische troeven waarover ze beschikt? Denk jij er ook aan om voor jouw gevel gebruik te maken van een afwerking met crepi, maar zou je graag eerst nog even een helder beeld willen hebben van alle voordelen die hieraan verbonden zijn? Dat is nu precies wat we voor jou in petto hebben op deze pagina!

Een prima bescherming tegen vocht

In eerste instantie is het zo dat crepi in staat is om voor de gevel van je woning een extra beschermlaag tegen vocht te realiseren. De waterafstotende laag die op deze manier tot stand komt zorgt er namelijk voor dat het vocht niet langer kan worden geabsorbeerd door de oude(re) gevelbekleding. Het spreekt voor zich dat dit de algemene staat van de constructie niet alleen op korte en middellange, maar ook op lange termijn alleen maar ten goede zal komen. Wil jij er dus met andere woorden voor zorgen dat de gevelafwerking die je gaat voorzien eveneens de strijd aan kan binden tegen vocht? In dat geval kan er voor kiezen om gebruik te maken van crepi reeds een bijzonder interessante keuze zijn.

Een (extra) besparing op de energiefactuur

Ben je van plan om gebruik te maken van gevelbepleistering voor wat de afwerking van je gevel betreft? In dat geval beschik je op deze manier meteen ook over een uitstekende optie om de buitengevel te isoleren. Op het eerste zicht lijkt dit dan misschien wel vooral de nodige extra kosten met zich mee te brengen, toch kan dit bijzonder interessant zijn. Door gebruik te maken van buitengevelisolatie onder de vorm van bijvoorbeeld isolatieplaten is het namelijk mogelijk om op de meest efficiënte wijze jouw woning te isoleren. Dit zorgt er dan ook in de praktijk altijd voor dat je kan rekenen op een aanzienlijke korting op je jaarlijkse energiefactuur. Een bijkomend voordeel is ook dat de energiezuinigheid van je woning aanzienlijk wordt bevorderd. Bij een mogelijke verkoop van je huis later zal je dan ook altijd kunnen rekenen op een aantrekkelijke, financiële meerwaarde.

Keuze uit een ruim aanbod aan kleuren

In eerste instantie wordt er door veel mensen wel eens gedacht dat crepi eigenlijk uitsluitend verkrijgbaar is in één enkele kleur. Ondanks het feit dat witte crepi inderdaad nog zeer vaak wordt toegepast moet het gezegd dat deze vorm van gevelafwerking kan worden aangekocht in de meest uiteenlopende kleuren. In principe kan je wat dit betreft dan ook een keuze maken uit zomaar even meer dan 800 verschillende kleuren. Dit zorgt er voor dat het voor jou mogelijk wordt om de buitenmuur van je woning precies in die kleur af te werken die jij altijd al in gedachten had. Je moet er wel rekening mee houden dat crepi in bepaalde gevallen na een zekere periode kan gaan verkleuren. Dit niet in het minst door toedoen van temperatuurschommelingen. Een extra punt om rekening mee te houden is dat donkere kleuren kiezen voor crepi er voor zorgt dat ze de warmte gaan opnemen. Hierdoor zijn ze niet geschikt voor isolerende doeleinden.

Kan worden gerealiseerd bij elk type van woning

Het feit dat je crepi niet alleen kan aanschaffen in de meest uiteenlopende kleuren, maar bovendien ook in diverse korrelgroottes zorgt er voor dat ze geschikt is om toe te passen aan elke woning. Of het daarbij nu gaat om een klassiek huis of om een moderne woning maakt eigenlijk geen enkel verschil. Beschik jij dus met andere woorden over een huis met een landelijk karakter of je net hebt gekozen voor een strak en modern ogend pand? In beide gevallen is het absoluut een mogelijkheid om gebruik te maken van crepi voor wat de afwerking van de gevel van je woning betreft.

Er kan een egale afwerking mee worden gerealiseerd

Crepi wordt niet voor niets bijzonder vaak toegepast bij renovatieprojecten. Door gebruik te maken van crepi is het dan ook perfect mogelijk om een egale afwerking en look van de gevel te realiseren. In de praktijk kan je er met behulp van crepi dan ook voor zorgen dat jouw gevel er in één oogopslag terug heel wat schoner en aantrekkelijker uitziet.

Crepi is helemaal niet duur

Last but not least is het ook zo dat de materialen die aangekocht en gebruikt dienen te worden voor het realiseren van een crepi gevel financieel zeer interessant zijn. In vergelijking met andere vormen van gevelafwerking is crepi dan ook veelal een flink stuk voordeliger. Wil jij er absoluut zeker van zijn dat je kan rekenen op de scherpst mogelijke kostprijs voor jouw crepi gevel? In dat geval is het wel altijd de moeite waard om niet zomaar af te gaan op de offerte van één enkele vakman en even meerdere offertes aan te vragen en deze te vergelijken.