Veel mensen kiezen ervoor hun gevel te laten bekleden met crepi. Dit is een materiaal waarmee je een effen en strak resultaat kunt bereiken en wat je gevel een volledige facelift kan geven. Het aanbrengen van crepi is echter een vrij specialistische klus en veel mensen kiezen er daarom voor dit te laten uitvoeren door een specialist. Ook in de omgeving Brugge zijn er voldoende vakmannen beschikbaar die het crepi professioneel en kwalitatief kunnen aanbrengen. Het is echter wel belangrijk dat je de beste vakman kiest voor jouw specifieke wensen. Hier vind je enkele tips die je kunt gebruiken bij het vinden van het beste bedrijf en de meest interessante deal.

 

Maak een selectie

Er zijn veel bedrijven in de omgeving Brugge die hun diensten aanbieden en die jouw gevel van een crepi bezetting kunnen voorzien. Het is echter de bedoeling dat je hier de beste keuze uit maakt. Dit doe je door grondig marktonderzoek uit te voeren en dat begint met het maken van een selectie van potentiele bedrijven. Deze zoek je online op, of kun je ook vinden door familie en vrienden te vragen naar aanbevelingen. Het is de bedoeling dat je er 6 overhoudt en als deze in jouw directe omgeving gevestigd zijn is het beter. Ga nog niet te diep in op wat deze bedrijven aanbieden. Doe een globaal onderzoek en kies de bedrijven uit die jou aanstaan.

 

Vraag offertes op

Bij de 6 potentiele kandidaten vraag je vervolgens een offerte op. Het is erg belangrijk dat je de gegevens omtrent jouw klus duidelijk doorgeeft, want hier wordt de offerte op gebaseerd. Is je informatie niet compleet of onduidelijk, dan zal de offerte dit reflecteren en krijg je niet het juiste bedrag gepresenteerd. Wanneer je alle offertes binnen hebt kun je overgaan tot het maken van een uitgebreide vergelijking.

 

Maak een vergelijking

Voordat je aan de vergelijking begint, neem je 5 minuten om jezelf af te vragen wat voor jou belangrijk is. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een zo laag mogelijke prijs, vind je het belangrijker dat er sprake is van een goede garantieregeling of is vakmanschap voor jou essentieel. Uiteraard kunnen dit er meer dan één zijn. Vervolgens neem je de 6 offertes en gaat deze bedrijven controleren op de punten die je net hebt opgeschreven. Hier vind je enkele voorbeelden en tips hoe je deze informatie kunt achterhalen.

  • Vakmanschap: als jij graag wilt dat de klus vakkundig geklaard wordt, dan kun je natuurlijk niet uit de offerte aflezen of het bedrijf in kwestie de ervaring en expertise kan aanbieden die jij zoekt. Er zijn echter manieren waarop je kunt zien of je met een vakman te maken hebt. Zoek naar certificeringen en keurmerken. Een erkend bedrijf is aangesloten bij een vakvereniging. Hiervoor moet een specialist regelmatig bewijzen aan bepaalde eisen te voldoen, waaronder vakmanschap.
  • Klantenservice: misschien zoek je juist een bedrijf waarbij je netjes te woord wordt gestaan, die geduldig al je vragen beantwoorden en die goed bereikbaar zijn. Een goede klantenservice is tegenwoordig niet meer zo vanzelfsprekend. Wil je leren over de werkethiek en integriteit van een bedrijf, dan kun je dit terugvinden in de klantenrecensies. Vooral de manier waarop een bedrijf reageert op negatieve recensies is dan erg interessant.
  • Nazorg: het kan ook zijn dat jij veel waarde hecht aan een goede nazorgregeling. Je wilt lang van je crepi genieten en vind het belangrijk dat het bedrijf je na plaatsing niet zomaar vergeet. Zoek daarom naar de garantieregeling en kijk hoeveel jaren een bedrijf aanbiedt. In het geval van crepi zou dit minstens 10 jaar moeten zijn, maar er zijn genoeg bedrijven die 20 jaar aanbieden. Is het materiaal goed en wordt het werk kwalitatief afgerond, dan zal een bedrijf geen moeite hebben een goede garantie te geven.
  • Prijs: heb je met een erg strak budget te maken, dan kan enkel de prijs voor jou het belangrijkste zijn. Heb je echter een beetje speling, dan is het veel beter de prijs er pas als laatste bij te halen. Het is de bedoeling dat je het beste pakket ontvangt voor de prijs die wordt aangeboden. Dat betekent dat je naar de verhouding tussen prijs en kwaliteit of prijs en aangeboden diensten kijkt. Op die manier weet je zeker dat je niet te veel betaalt en dat je de service ontvangt waarvoor je betaalt.
  • Is de offerte compleet: vergeet als laatste niet te controleren of de offertes compleet zijn. Het kan zijn dat extra uitgaven zoals voorrijkosten, belastingen, steigerhuur of machinekosten nog niet zijn genoemd. Een bedrijf wat dan in eerste instantie goedkoop lijkt kan dan uiteindelijk duurder uitpakken dan gedacht.

 

De beste kandidaat

Als het goed is heb je na deze vergelijking een erg goed beeld van de bedrijven en wat ze je kunnen bieden. Zit hier geen kandidaat tussen die je alles aanbiedt wat je zoekt, dan begin je het proces weer opnieuw en haal je nog meer offertes binnen. Degene waar je uiteindelijk contact mee zoekt is het bedrijf dat jou voor een correcte prijs de diensten aanbiedt waarnaar jij op zoek bent.

 

Vergelijk offertes

Wij kunnen je helpen bij het vinden van een stukadoor in Brussel door je een aantal offertes op te sturen van betrouwbare bedrijven. Als je je gegevens invult in onze vergelijkingstool, kan deze je snel voorzien van handige informatie die je toe kunt voegen aan je onderzoek. Op die manier weet je zeker dat je niets over het hoofd hebt gezien en dat je de beste kandidaat vindt voor jouw klus.